Servische inbrekersbende staat terecht voor 43 inbraken

Print
Servische inbrekersbende staat terecht voor 43 inbraken

Servische inbrekersbende staat terecht voor 43 inbraken

Heusden-Zolder - Voor de Hasseltse correctionele rechtbank stonden vrijdag acht leden van een inbrekersbende uit Heusden-Zolder terecht.

Tussen februari en juni dit jaar drongen de bendeleden, twintigers van Servische origine, overdag binnen in woonhuizen in Midden-Limburg, waar ze vooral geld en juwelen stalen. Er zijn 43 gevallen bekend die aan de bende kunnen worden toegeschreven. De buit werd verkocht aan opkopers en handelaars in tweedehands juwelen, o.m. in Hasselt en in Antwerpen. Eén opkoper betaalde de bendeleden 16.600 euro uit.

Luxe

De bendeleden hadden geen geen vaste broodwinning maar hielden er wel een luxueuze levensstijl op na. De bende liep tegen de lamp na een onderzoek door de politiezone Hazodi. Die kwam er achter dat op het ogenblik van een aantal inbraken een BMW was opgemerkt. Die wagen werd geschaduwd en de telefoons van de personen die zich ermee verplaatsten, afgeluisterd.

Het parket vorderde celstraffen van 37 maanden (iets meer dan drie jaar) voor de twee hoofdverdachten, terwijl voor de zes andere beklaagden 6 tot 24 maanden cel werd geëist. De behandeling van de zaak wordt op 4 januari voortgezet en één maand later volgt dan het vonnis.

JaNi
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio