Kapitaalverhoging Dexia goedgekeurd

Print
Kapitaalverhoging Dexia goedgekeurd

Kapitaalverhoging Dexia goedgekeurd

Op de buitengewone algemene vergadering van Dexia is de kapitaalverhoging goedgekeurd met 99,4 procent van de stemmen. De aandeelhouders geven België en Franrkijk om Dexia 5,5 miljard euro toe te kennen, waardoor ze de facto onteigend worden.

Voor de goedkeuring van dit agendapunt was 75 procent ja-stemmen vereist. Op de bijzondere algemene vergadering namen verschillende kleine aandeelhouders het woord om te pleiten voor een tegenstem, maar tevergeefs. De vergadering werd rustig afgesloten.

De kapitaalverhoging met 5,5 miljard euro was volgens het bestuur nodig om een catastrofe voor het hele financiële systeem in Europa te vermijden. Maar door de kapitaalverhoging zien de kleine beleggers hun belang flink verwateren. De overheden zullen in de toekomst 94 procent van het kapitaal van Dexia controleren.

Uiteindelijk werden vrijdag op de BAV alle agendapunten met een ruime meerderheid goedgekeurd. Dus ook de benoeming van Karel De Boeck als CEO (95,88 procent) en de voortzetting van de activiteit van de nv (99,44 procent).

Belga