Busje reed gewoon rechtdoor het water in

Print

Busje reed gewoon rechtdoor het water in

Uit camerabeelden van het ongeval donderdagavond in de haven van Zeebrugge, waarbij vijf arbeiders omkwamen, bleek dat het minibusje gewoon rechtdoor het water is ingereden. De enige overlevende, een 22-jarige Roemeen, kon nog niet worden verhoord.

Het ongeval gebeurde langs de New Yorklaan in het Zeebrugse havengebied. De chauffeur heeft vermoedelijk op de donkere weg een bocht niet gezien en raakte zo van de baan. Van een aanrijding of overdreven snelheid is volgens de eerste bevindingen van het parket geen sprake.

Het parket van Brugge heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden verder te onderzoeken. Het is ook nog niet duidelijk wie van de slachtoffers het minibusje bestuurde.

Bij het tragische ongeluk kwamen drie Roemenen, een Bulgaar en een Macedoniër om het leven. Een 22-jarige Roemeen kon snel uit het water gehaald worden. Hij ligt met onderkoelingsverschijnselen in het ziekenhuis.

Door de shock kon de man nog niet verhoord worden. Ook een aantal werkmakkers moet nog verhoord worden. Zij reden vlak achter het minibusje, maar konden wel op tijd remmen.

Belga