Italiaanse vrijgezel die oude vrouwen geld aftroggelde vrijgesproken

Print
Italiaanse vrijgezel die oude vrouwen geld aftroggelde vrijgesproken

Italiaanse vrijgezel die oude vrouwen geld aftroggelde vrijgesproken

Houthalen-Helchteren - De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag een man vrijgesproken die ervan verdacht wordt dat hij zich uitgaf als Italiaanse vrijgezel "Tony" en oudere dames geld aftroggelde. Volgens het Hasseltse parket misbruikte hij dames, die meestal alleenstaand waren, om aan geld te geraken.

Nog volgens het parket dook hij met de dames onder de lakens en liet hen daarna blanco documenten ondertekenen, waarmee hij leningen kon afsluiten.

De man leerde zijn slachtoffers kennen in discotheken en etablissementen waar oudere dames gaan dansen of relaties aanknopen. Volgens het parket maakte hij een tweetal slachtoffers.

Lotto

De rechtbank oordeelde vrijdag dat er twijfel was en sprak de man over de volledige lijn vrij. Volgens de rechtbank waren er onvoldoende objectieve elementen om aan te tonen dat de overeenkomsten vals waren. Het feit dat hij zich Tony liet noemen bewees volgens de rechtbank niet dat hij een oplichter was.

Op de zitting haalde de raadsman van "Tony", meester Roger Vanhoyland, een document boven dat de man in oktober 2007 bijna 22.000 euro met de Lotto gewonnen had en de dames probleemloos kon terugbetalen. Volgens de verdediging ging het niet om hulpeloze, naïeve vrouwen. Meester Vanhoyland vroeg de vrijspraak en de rechtbank is hem gevolgd.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio