Heppenaar die paal in buik van agent duwde krijgt 2 maanden cel

Print
Heppenaar die paal in buik van agent duwde krijgt 2 maanden cel

Heppenaar die paal in buik van agent duwde krijgt 2 maanden cel

Ham - De 58-jarige Johnny Armirotto uit Heppen (Leopoldsburg) is vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 2 maanden cel en 600 euro boete veroordeeld voor slagen en weerspannigheid tegen twee politieagenten van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo.

De man leeft al een hele tijd in onmin met de burgemeester van Ham, Dirk De Vis (CD&V). Aanleiding vormt een weg naar een weekendhuisje in Ham. Op 4 april duwde Armirotto een weipaal in de buik van een agent, waardoor die ten val kwam. Daarna ontstond een schermutseling met de agent.

Volgens de verdediging had de politie niets te zoeken op het eigendom van de man en zijn vrouw. De vrederechter in Beringen gaf de man onlangs gelijk over de weg naar het weekendverblijf.

Armirotto beweerde dat die bij zijn eigendom hoorde en sloot die weg af. Tot tien keer toe liet de burgemeester de afsluiting verwijderen, omdat hij oordeelde dat het om een "trage weg" ging.

Op 4 april werden gemeentewerkers opgevorderd met een bulldozer. Ze kregen bijstand van de politie, omdat de burgemeester problemen verwachtte.

Armirotto had het hele voorval gefilmd. De rechtbank beschouwde de beelden niet als objectief bewijs en stelde dat ze gemanipuleerd konden zijn.

De rechtbank beschouwde de verklaringen van de agenten als geloofwaardig. Volgens de rechters heeft Armirotto totaal geen respect voor de politiediensten en de taken die ze moeten uitvoeren.

Aan de agenten en de politiezone moet hij in totaal 1.683 euro schadevergoeding betalen. De paal is verbeurd verklaard.

Belga
Foto SM


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio