thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Meneer Konijn brengt al 200.000 euro op

In Zaventem is vrijdagochtend Meneer Konijn geland. De knuffel van het overleden meisje Noa is terug van zijn wereldreis waarop hij geld inzamelde voor de vzw Kindergeluk. De reis heeft 151.872 euro opgebracht. De Vlaamse regering voegt daar 50.000 euro bij en het bedrag zal nog omhooggaan door nog lopende acties.

ikerremans

Toen Q-music een knuffel zocht om de wereld rond te reizen voor het goede doel, dachten de ouders van Noa meteen aan Meneer Konijn, de knuffel van hun dochtertje dat te vroeg geboren was en het niet haalde. Meneer Konijn zamelt sinds begin dit jaar geld in voor Kindergeluk door airmiles en kilometers af te leggen.

Q-music-presentatoren Sven Ornelis en Kurt Rogiers riepen hun luisteraars op acties te organiseren en zo mee geld in te zamelen. Scholen, verenigingen en individuen organiseerden massaal evenementen om Kindergeluk te steunen. "Het is ongelooflijk hoe de actie zo'n proportie heeft aangenomen", zegt ondervoorzitster Monique Geeurickx.

De vzw Kindergeluk werkt samen met zo'n 30 organisaties die kansarme kinderen steunen. "Een tehuis krijgt subsidies waarmee het kinderen in leven kan houden en onderwijs kan aanbieden, maar wij willen hen de extra's geven die hun vriendjes ook hebben. Dankzij deze actie kunnen we dat waarmaken", aldus Geeurickx.

Tijdens de slotshow waren de ouders van Noa aanwezig, die Meneer Konijn terug meenamen naar huis. Ook andere Q-music-medewerkers zoals Showbizz Bart woonden de uitzending op de luchthaven bij.

Lees ook: Meneer Konijn keert terug naar huis

Foto's Joren De Weerdt