Genkse trucker in coma omdat Franse politie hem niet helpt

Print
Genkse trucker in coma omdat Franse politie hem niet helpt

Genkse trucker in coma omdat Franse politie hem niet helpt

Genk - Omdat Franse agenten niet ter plaatse wilden komen toen Richard Hadrysiak in Lyon plots een astma-aanval kreeg, ligt de 57-jarige vrachtwagenchaufeur uit Genk momenteel in een kunstmatige coma. Een collega kon Richard uiteindelijk pas na zeven uur helpen, maar ondertussen was de man al helemaal verlamd.

"We hadden al gemerkt dat er iets mis was", zegt Sophie Smits van Smits Transport Europe uit het Kempische Olen in een krant van de Persgroep. Zij hadden woensdagavond telefoon gekregen van zijn vrouw nadat die had vernomen dat Richard in moeilijkheden zat.

Wegpolitie

"Op de satellietbeelden zagen we dat zijn truck stil stond. Toen ik Richard belde, stamelde hij 'ambulance'."

Sophie belde de Franse politie maar die lieten het over aan de wegpolitie ter plaatse. "Want er was een klein ongeval geweest", kreeg ze te horen.

Maar Richard bleef ter plaatse staan en dus stuurde het bedrijf een andere chauffeur naar hem. "Die kwam van Zuid-Frankrijk en was op weg naar België. Hij trof Richard stokstijf aan in zijn cabine. Hij had overgegeven. Hij kon niet meer bewegen of praten."

De hulpdiensten stelden vast dat het om een astma-aanval ging in combinatie met een infectie op de luchtwegen.

Momenteel wordt de man in een kunstmatige coma gehouden in een ziekenhuis in Lyon. Het is nog onduidelijk of Richard blijvende schade heeft opgelopen. Zijn werkgever overweegt juridische stappen.

Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio