Mboyo geeft Boeckx kopstoot op training AA Gent

Print

Mboyo geeft Boeckx kopstoot op training AA Gent

Mboyo geeft Boeckx kopstoot op training AA Gent

Ilombe Mboyo (25) heeft tijdens de training van AA Gent donderdag een kopstoot uitgedeeld aan Frank Boeckx omdat de doelman te fel op hem inging. Dat schrijven kranten van De Persgroep. De Rode Duivel ging twee weken geleden nog in de clinch met de fans en stond daarna zijn aanvoerdersband af.

Mboyo was ingedeeld in een team van negen spelers, met onder meer Frank Boeckx, dat onderling een partijtje balbezit speelde. Daar liep het ernstig fout. Volgens sommige spelers ging Mboyo hard in duel met Boeckx, die de aanvaller even later lik op stuk gaf. Mboyo kon er niet mee lachen. De spits verkocht Boeckx een rake kopstoot op de neus.

De training ging gewoon door, maar de keeper stapte kwaad naar binnen. Wat later reed hij met zijn wagen naar het Gentse Universitair Ziekenhuis. Het is voorlopig onduidelijk hoe ernstig de blessure is.

Algemeen manager Michel Louwagie had al telefonisch contact met zowel Boeckx als Mboyo. Deze voormiddag worden beiden op het matje geroepen. "Kijk, de ene speler provoceerde en de andere reageerde. Mboyo moet dat niet doen, maar hij is lichtjes ontvlambaar", aldus Louwagie. "Er zijn wel meer mensen die zo reageren als het bloed vanonder hun nagels wordt gehaald. Ach, ik til hier niet zwaar aan. Het is nog gebeurd."

Foto Belga