"Lippens vindt imago Knokke belangrijker dan nabestaanden"

Print
"Lippens vindt imago Knokke belangrijker dan nabestaanden"

Lippens vindt imago Knokke belangrijker dan nabestaanden

Burgemeester Leopold Lippens heeft donderdag heel wat kritiek over zich heen gekregen door zijn uitspraken over het uitstapje van Michelle Martin in zijn gemeente. Ook Paul en Betty Marchal (foto) begrijpen zijn uithaal niet goed en willen er weinig woorden aan kwijt.

Lippens reageerde zwaar geschokt op het korte verblijf van Martin in zijn stad. Hij kwam dat pas te weten toen een aantal inwoners hem contacteerde. "Ik was niet op de hoogte", reageerde hij furieus in Het Belang van Limburg. Hij vond het schandalig dat een medeplichtige van Dutroux zomaar in zijn stad kon flaneren.

"Michelle Martin is vrijgelaten en zolang zij haar voorwaarden niet schendt, is er niets aan de hand. Lippens moet niet op de hoogte worden gebracht van haar komst", reageren Paul en Betty Marchal gelaten. "We hebben de indruk dat het de burgemeester meer te doen is om het imagoverlies van zijn stad dan om ons, de nabestaanden."

Toch vinden de ouders van de vermoorde An het gedrag van Michelle Martin een provocerend kantje heeft. "Maar we willen er weinig woorden aan verspillen. In augustus waren we op vakantie en toen werden we voortdurend geconfronteerd met haar vrijlating en de gevolgen daarvan. Nu komen de kerstdagen eraan en Martin duikt opnieuw op. We willen graag eens een vakantie zonder dat Martin in ons achterhoofd zit."

NANCY VANDEBROEK

Foto Belga