Zevenjarige helpt Jeroen Meus koken

Print

Zevenjarige helpt Jeroen Meus koken

Jonas Linssens (7) uit het Antwerpse Reet is de jongste souschef van ons land. Vanavond maakt hij in 'Dagelijkse kost' samen met Jeroen Meus een geschenkenmand klaar. Chef Jonas kreeg de opnames cadeau van Make-A-Wish.

Het zal je maar gebeuren. Je zit ijverig rekensommen te maken bij juf Leen als plots Jeroen Meus de klas binnenvalt. "Ik herkende Jeroen meteen", vertelt Jonas. "Al had ik niet meteen door dat hij voor mij kwam. Ik dacht dat ze gewoon opnames kwamen maken in de klas. Tot Jeroen aan de juf vroeg waar ik zat. En toen nodigde hij me uit om mee te gaan koken. Dan zijn we naar zijn televisiestudio's gereden.".

"Make-A-Wish had deze verrassing voor Jonas maandenlang voorbereid", verklapt mama Vanessa. "Begin dit jaar stelden artsen lymfeklierkanker vast bij onze jongen. Vlak na Nieuwjaar kreeg Jonas last van pijn en zwellingen in zijn hals. In het Universitair Ziekenhuis van Gent volgde de harde diagnose. Hij onderging een zware behandeling en zijn leven speelde zich af tussen kliniek en thuis.

Omdat hij nu plots zoveel binnenzat, hielp hij me thuis graag in de keuken. Zo kreeg hij zin in koken. Ik laat me vaak inspireren door 'Dagelijkse kost'. Zo groeide zijn fascinatie voor het programma en Jeroen Meus. Toen de vrijwilligers van Make- A-Wish bij ons polsten naar de grootste wens van Jonas, hoefden we niet lang na te denken. Een ontmoeting met Jeroen zou voor hem al de max zijn geweest. Stiekem hadden we gehoopt op een korte babbel, maar dat hij opduikt in een hele aflevering hadden we nooit durven dromen. De dag was voor ons ook een grote verrassing."

JEF WIJCKMANS / STEFAN LAENEN

Foto VRT