Kogelwerende rugzakken scoren in Verenigde Staten

Print

Kogelwerende rugzakken scoren in Verenigde Staten

Kogelwerende rugzakken, ze gaan als zoete broodjes over de toonbank in de VS. Na het schietincident van vorige week valt er een sterke stijging van de verkoop te bemerken. "We hebben er in een week meer verkocht dan anders in drie maanden", klinkt het.

Na de bloedige schietpartij op basisschool Sandy Hook in Newtown vorige week waarbij twintig kinderen om het leven kwamen, willen veel Amerikanen kogelwerende rugzakken voor hun kinderen. "De verkoopcijfers zijn verdrievoudigd", zegt de directeur van Amendment II dat zo'n rugzakken verkoopt. "We proberen nu op een integere manier het assortiment onder de aandacht te brengen."

Voor 227 euro heeft u een kogelbestendige rugzak. Het ding weegt maar een beetje meer dan een normale rugzak volgens de website van het bedrijf. De bescherming is in de rug van de schooltas genaaid, zodat ze er niet uit kan.

Maar de firma is lang niet de enige. Anderen adverteren dan weer op Facebook onder de slogan "Bewapen de leerkrachten en bescherm de kinderen tegen kogels" of nog "De veiligheid van je kind, jouw gemoedsrust is onze zaak" en "Geen slachtoffers meer van schoolschutters".

De campagnes zorgen voor heel wat ongenoegen. Velen vinden het schandalig dat bedrijven op zo'n manier geld willen slaan uit het bloedbad. "Tien procent van alle aankopen op de website gaat naar de families van de slachtoffers", meldt de website van Amendment II nog.

IVTH

Foto Bodyguard Armoring