Hazodi

HAZODI-affaire loopt af met sisser

Print
HAZODI-affaire loopt af met sisser

HAZODI-affaire loopt af met sisser

Politiezone HAZODI gaat de lonen die drie van de vier klokkenluiders volgens het i-Force rapport te veel zouden hebben ontvangen niet terugvorderen. En de geschorste korpschef Beckers kan op 5 januari opnieuw aan de slag. Dat is gisteren vernomen na afloop van het politiecollege. De hele HAZODI-affaire loopt daarmee met een sisser af. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

De beslissingen om de klokkenluiders niet te dagvaarden zijn genomen door de leden van de politieraad die woensdagavond vergaderden en door de burgemeesters van Hasselt, Zonhoven en Diepenbeek die gisteravond samen kwamen. Tijdens de beraadslaging werd rekening gehouden met de resultaten van de onderzoeken van het parket van Hasselt en de arbeidsauditeur. Er waren onvoldoende harde bewijzen dat met kwaad opzet is gehandeld. De klokkenluiders worden wel opnieuw ingeschaald.

De schorsing van de vroegere korpschef Michel Beckers wordt niet verlengd. In principe kan hij op 5 januari opnieuw aan de slag in het korps. Over de vergoedingen en premies die hij te veel zou hebben ontvangen, is nog geen beslissing genomen.

Nancy VANDEBROEK

Foto SvDi