Het einde van de wereld begon in Limburg (video)

Print
Het is zover. De Maya's hadden gelijk, ook al zaten ze er wel een dag naast. Vandaag vergaat de wereld, maar Limburg - altijd een beetje voor op de rest van de planeet - ging gisteren al naar de verdoemenis. De meest onverschrokken reporter van de redactie werd naar de plekken des onheils gestuurd om verslag uit te brengen van het grootste nieuwsfeit in de geschiedenis van de mensheid.

Met een iPhone kon hij de laatste beelden vastleggen, maar hij moest wel zigzaggen tussen de neerstortende brokstukken en af en toe opzij springen voor crashende straaljagers en helikopters. Zijn laatste videoverslag kunt u hieronder bekijken:

Rampenfilms met iPhone maken

Voor wie er nog aan zou twijfelen: uiteraard is het een getrukeerd filmpje. Net zoals het Canadese filmpje van de arend die in een stadspark een baby probeerde te grijpen. Dat beruchte fragment werd de afgelopen dagen wereldwijd bijna door alle tv-zenders uitgezonden. Op YouTube vergaapten al zo'n 15 miljoen keer mensen zich aan het onwaarschijnlijke tafereel.

Niet slecht voor een schoolproject van enkele studenten computeranimatie. De Limburgse rampenfilm werd ingeblikt met een iPhone. Want dankzij de puike gratis app 'Action Movie' (sommige effecten kosten 89 eurocent) kan iedereen zich een beetje de George Lucas van de Aldi wanen.

Lees ook:
Tien legendarische nepfilmpjes (video)
Arendfilmpje blijkt dan toch fake (video)

RD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio