Meneer Konijn keert terug naar huis

Meneer Konijn heeft een heel jaar de harten van vele mensen sneller doen slaan. De knuffel van het overleden meisje Noa uit Buggenhout keert vandaag terug naar huis bij het gezin Vander Heijden.

drombouts

Zonder overdrijven kan gesteld worden dat de actie rond Meneer Konijn het leven van het gezin Vander Heijden uit het Oost-Vlaamse Buggenhout compleet heeft veranderd. Radiozender Q-music organiseerde een wereldreis voor de knuffel en per afgelegde kilometer is 2 eurocent weggelegd voor het goede doel. Luisteraars mochten een knuffel insturen en dat deed ook Stephanie Goossens.

"Het werd de knuffel van Noa. Ze is niet ouder dan twee maanden geworden. Mijn vriend en ik vonden het een goed idee om via Meneer Konijn ook Noa op plaatsen te brengen waar ze nooit zou komen. Onze dochter zal altijd onze dochter blijven, ook al is ze er niet meer."

"We waren wel verrast dat onze knuffel werd uitgekozen, want we dachten dat Sven Ornelis en Kurt Rogiers een kindje zochten dat zijn of haar knuffel voor een jaartje wilde afgeven. Ondertussen heeft Noa toch nog een jaar verdergeleefd door Meneer Konijn."

Dat de actie zoveel succes zou kennen had ook Stephanie niet verwacht. "Neen, totaal niet. Het is emotioneel heel zwaar geweest voor ons, maar als je de foto's bekijkt van waar de knuffel overal geweest is, dan stonden we soms echt perplex. Zoals op de Olympische Spelen en met prinses Astrid. Echt iets magisch."

"We hadden ook niet durven denken dat de aandacht die wij zouden krijgen zo enorm zou zijn. Ondertussen zijn we het allemaal een beetje gewoon. Er is geen krant of geen magazine geweest waar we niet in stonden. En het is tenslotte toch voor het goede doel geweest."

SVOV

Foto Geert De Rycke