Assistent neemt taken Barça-coach Vilanova voorlopig over

De taken van trainer Tito Vilanova worden bij FC Barcelona voorlopig overgenomen door zijn assistent Jordi Roura. Dat maakte de Spaanse competitieleider woensdag op een persconferentie bekend.

tmas

Lees ook: Trainer FC Barcelona vecht opnieuw tegen kanker

De 44-jarige Vilanova moet donderdag onder het mes. Er is opnieuw kanker bij hem vastgesteld. Eind november vorig jaar werd er al eens een tumor uit zijn speekselklieren verwijderd. Andoni Zubizarreta, sportief directeur van Barcelona, hoopt op een voorspoedig herstel, waarna Vilanova het roer weer kan overnemen.

"Vilanova is onze trainer en blijft onze trainer", verklaarde Zubizarreta op een persconferentie. "Zaterdag neemt Jordi Roura voor de wedstrijd tegen Valladolid op de bank plaats, maar de echte trainer, dat blijft Tito. Hij zal de wedstrijd ongetwijfeld op TV bekijken en fanatiek supporteren. Tito is erg sterk. Hij zal snel terugkeren. De geruchten dat we Josep Guardiola willen overhalen om terug te komen, zijn nergens op gebaseerd."

De 45-jarige Roura is een ex-speler van Barcelona. Dit seizoen werd hij er hulptrainer. Voordien was hij scout voor de club.

Belga Foto Reuters