STVV schakelt van vzw over naar nv

Ondanks de degradatie naar tweede klasse blijft STVV ernaar streven een club te zijn die probleemloos meedraait in eerste klasse. Een belangrijke stap in dat proces is de overschakeling van een VZW naar NV. Voorzitter Bart Lammens gaf daarbij woensdag tekst en uitleg.

tmas

"In maart werd een NV opgericht maar wegens het ontbreken van de definitieve cijfers van de VZW hebben wij besloten de overdracht van de activa en passiva te officialiseren op 1 januari 2013", legde Lammens uit.

"Dat wij in een financieel zware storm zitten, moet ik ontkrachten. Ik kan niet ontkennen dat wij in het degradatiejaar een verlies geboekt hebben van één miljoen euro en ook dit jaar verwachten we een verlies van een half tot één miljoen. We werken dit seizoen met een budget van drieënhalf miljoen euro. Hierin zit de éénmalige som van 1,25 miljoen die de Pro League aan ons als degradant uitkeerde. Omdat wij dat volgend seizoen niet meer zullen krijgen moeten wij, indien wij niet naar eerste klasse promoveren, ons budget terugschroeven naar tweeënhalf miljoen. Met dat bedrag zijn wij dan nog een van de grotere clubs in tweede klasse."

Stabiele eersteklasser

"Op termijn blijft het de bedoeling om STVV uit te bouwen tot een stabiele eersteklasser met een budget van 6 tot 8 miljoen euro. Dat budget is vergelijkbaar met dat van OHL. Ik stel wel vast dat er een wereld van verschil ligt tussen eerste en tweede klasse. We moeten dus realistisch zijn. Meteen weer promoveren zal moeilijk zijn."

Belga Foto JG: het STVV bestuur geeft uitleg op een persconferentie