"Dienstverlening Fyra gaat erop vooruit"

De Fyra, de hogesnelheidstrein die Brussel en Amsterdam verbindt, rijdt sinds zaterdag stipter en er worden minder treinen afgeschaft. Dat meldt Bart Crols, de woordvoerder van de NMBS, woensdag.

tmas

"Sinds we maatregelen hebben genomen na het overleg van vrijdag tussen de Belgische en de Nederlandse spoorwegmaatschappijen, verloopt het Fyra-verkeer al een stuk vlotter", zegt Crols.

"Van zaterdag tot en met dinsdag hadden in totaal nog maar vier treinen een vertraging van meer dan 30 minuten en werden er maar 2 afgeschaft", legt de woordvoerder uit. "Dat is een groot verschil met de week ervoor. Toen hadden op maandag en vrijdag telkens 5 treinen een vertraging van meer dan een halfuur."

Volgens Crols komt de verbetering er door de maatregelen die genomen werden door de NMBS en de Nederlandse Spoorwegen (NS). "We hebben bepaalde software aangepast, volgen de technische situatie op de voet en we zorgen ervoor dat de bestuurders heel goed weten wat ze moeten doen als er technische problemen zijn", aldus Crols.

De NMBS heeft er volgens Crols vertrouwen in dat de positieve trend zich zal voortzetten.

Belga Archieffoto

Meer over NMBS