Manneken Pis verkleed als chocolatier

Manneken Pis was woensdag verkleed als chocolatier ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van chocoladeproducent Leonidas. Met een groot verjaardagsfeest in het Brusselse stadhuis, waar Axelle Red voor de muzikale noot zorgde, werd het merk in de bloemetjes gezet.

tmas

"Op het vlak van weldaad en het verlangen om heerlijke producten van de hoogste kwaliteit te creëren, is er in die 100 jaar niets veranderd", aldus CEO Robert Torck.

Leonidas Kestekides was een in de Verenigde Staten gevestigde Griekse banketbakker. In 1910 nam hij deel aan de Wereldtentoonstelling in Brussel, waar hij met zijn producten meteen succes oogstte. Nadat hij ook in 1913 deelnam aan de Internationale Tentoonstelling van Gent vestigde hij zich voorgoed in ons land.

Nieuwe stijl

In 100 jaar is Leonidas gegroeid buiten de grenzen van België, waar het bedrijf zich in eerste instantie heeft ontwikkeld. Ondertussen is de chocoladeproducent ook gevestigd in de Verenigde Staten, Canada en Azië.

Met een nieuwe stijl wil het bedrijf Leonidas meer dan ooit positioneren als een van de wereldspelers in de pralinesector.

Belga Foto Photo News