Politie onderzoekt of criminele organisatie meer wietplantages in het Maasland had

Het Tongerse gerecht heeft een criminele organisatie opgerold met de aanhouding van een Nederlander van Iraanse afkomst en van een Roemeen, die maandag 10 december bij een controle aan de grens in Lanaken gepakt werden met bijna 80.000 euro cash en zes kilo wiet in hun wagen.

tmas

De raadkamer in Tongeren verlengde intussen hun aanhouding met een maand. Bij huiszoekingen vonden de speurders twee cannabisplantages met in totaal 2.500 wietplanten. Verder werden 11 kilo wiet en 5.000 euro in beslag genomen.

Politie en gerecht onderzoeken of de criminele organisatie mogelijk gelinkt kan worden aan andere al aangetroffen plantages in het Maasland. De politie had ook aanwijzingen dat er een verband kon zijn met de verdwijning van de 28-jarige Albanees Ilmi Cani. Intussen zijn de huiszoekingen in het kader van die verdwijning afgerond. Het disaster victim identification team en de cel vermiste personen van de federale politie en de Civiele Bescherming namen aan de zoekingen deel.

Het wordt niet uitgesloten dat de verdwijning van Cani, die in een Maasmechels gastgezin in Opgrimbie verbleef, met deze organisatie in verband staat. Het gerecht sluit bijkomende aanhoudingen niet uit.

Belga Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio