Gifmengster moet bijna 92.000 euro aan nabestaanden

De tot 30 jaar opsluiting veroordeelde gifmengster Marie-Josée Vandenbosch (47) uit Gors-Opleeuw moet aan haar dochter en de nabestaanden van haar vermoorde echtgenoot Rudi Kersten om en bij de 92.000 euro schadevergoeding betalen. Het hof van assisen in Tongeren heeft woensdag de burgerlijke kant van de dubbele moordpoging en moord op Rudi Kersten afgehandeld.

tmas

Op 6 oktober 2009 drogeerde Vandenbosch haar echtgenoot met een cocktail van slaappillen. Daarna verstikte zij hem met een plastic zak over het hoofd. In september en augustus 2009 had zij al twee eerdere pogingen ondernomen om haar man van kant te maken, omdat zij een kostelijke echtscheiding niet zag zitten en een nieuwe toekomst met haar minnaar voor ogen had in de echtelijke woonst in Gors-Opleeuw. Afgelopen vrijdag veroordeelde het Tongerse assisenhof haar tot 30 jaar opsluiting.

Hun dochter Christina, toen 18 jaar, was iedere keer aanwezig bij de feiten. De dochter kreeg 25.000 euro toegewezen en nog eens 3.750 euro, omdat ze de dood van haar papa bewust meemaakte. Aan de moeder en vader van het slachtoffer moet Vandenbosch respectievelijk 12.500 euro en 10.000 euro schadevergoeding betalen. Elk van de broers en zussen van Kersten kregen 5.000 euro.

Belga Foto TP


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio