Belg koopt steeds meer tweedehands kerstcadeautjes

Alsmaar meer cadeautjesjagers gaan op zoek naar een pakje dat al een leven achter de rug heeft. Dat blijkt uit een rondvraag bij Troc.com, de keten Cash Converters en de Kringwinkels.

tmas

De Tweedehandsketen Troc.com zag de afgelopen dagen tot 20 procent meer bezoekers snuisteren naar cadeaus. Een trend die zich al langer doorzet, meldt algemeen directeur Pierre Boseret. Volgens Troc.com is een tweedehandscadeau hip en wint hun populariteit door de crisis.

Chantal Heymans van Cash Converter bevestigt dat. "Ook wij zagen in de eerste twee weken van december een toename van 10 procent op onze omzetcijfers in vergelijking met vorig jaar. Bovendien zien we ook heel wat nieuwe klanten. Een trend die zich al jaren doorzet en niet conjunctuurgevoelig is. Er is ook een ecologisch aspect. Mensen gaan valoriseren wat ze hebben, zodat bepaalde objecten een tweede leven kunnen gaan leiden. Ze gooien minder snel weg."

Marc Willem van Komosie, de koepel rond 117 Kringwinkels: "We zien op jaarbasis een toename in de verkoop van 6 à 10 procent. Tweedehands is wel in en we koppelen dat aan een aangename winkelervaring. In deze periode hebben we niet zo'n 'boom', maar bepaalde zaken zoals feestkledij zitten wel in de lift."

Belga Foto Photo News