Vanendert: "Amstel Gold Race wordt eerste grote afspraak" (fotoalbum)

Jelle Vanendert behoort opnieuw tot de vier speerpunten in het team van Lotto-Belisol voor 2013. De 27-jarige Limburger bewees in 2011 in de Tour dat hij een zware bergrit kan winnen en toonde afgelopen seizoen dat ook een klassieke zege in zijn bereik ligt met een tweede plaats in de Amstel. Komend seizoen zijn de Ardense klassiekers en de Tour opnieuw zijn doel, nieuw is dat hij in 2013 zo goed als zeker ook de Vuelta rijdt.

tmas

"Mijn tweede plaats in de Amstel was een teleurstelling, maar tegelijk heb ik er bewezen dat winnen kan en dat zal ik volgend jaar zeker proberen. Het wordt mijn eerste grote afspraak, al teken ik natuurlijk ook meteen voor winst in de Brabantse Pijl", vertelde Vanendert woensdag op de ploegvoorstelling in Hasselt. "En Luik-Bastenaken-Luik moet me zelfs nog beter liggen dan de Amstel, maar die wedstrijd is iets tactischer."

Vuelta

Vanendert bereidt zich in Zuid-Europa voor op de klimklassiekers, met onder meer de Tirreno-Adriatico en de Ronde van het Baskenland. Na de klassiekers is de Tour de volgende grote opdracht. "Dit jaar was ik tevreden over het werk dat ik voor Jurgen heb geleverd, maar iets minder over mijn eigen resultaten. Maar ik denk nog altijd dat het kan, voor mezelf én voor Jurgen rijden."

Na de Tour rijdt Vanendert zo goed als zeker ook de Vuelta. "Ik werkte de voorbije twee jaar praktisch hetzelfde programma af en wil het nu wel eens proberen met de Vuelta", besluit hij.

Belga Foto Belga