Colsaerts: "Voorbije seizoen mijlpaal in mijn golfloopbaan"

"Het voorbije seizoen was opnieuw een mijlpaal in mijn golfloopbaan", blikte België's beste golfer Nicolas Colsaerts woensdag op een persconferentie op 2012 terug.

tmas

"De zege op het WK Match Play heeft mij onrechtstreeks in het Ryder Cup team geholpen. Toen ik in het Schotse Gleneagles het telefoontje kreeg van de Ryder Cup-kapitein José Maria Olazabal, ben ik even gaan wandelen om het echt te laten doordringen. Dit is echt een droom voor elke golfer. Ik heb aan 2012 vrijwel enkel positieve herinneringen overgehouden. De overwinning tegen Tiger Woods en de zege met Europa hebben een pak deuren geopend."

Zwaar seizoen

"Toch was het seizoen eigenlijk te zwaar. Vooral het slot, met het Nedbank Invitational, het toernooi in Japan en de Royal Trophy, was er misschien te veel aan. We hebben voor 2013 een meer evenwichtig programma uitgewerkt. Ik heb vorig jaar ook een volledige tourkaart voor het Amerikaanse PGA-seizoen behaald en als je de kans krijgt op de Amerikaanse Tour te spelen, mag je die zeker niet laten liggen."

Colsaerts kwam ook nog even terug op zijn zevende plaats op de verkiezing van Sportman van het jaar. "Ik had er meer van verwacht, als je bekijkt hoe de spelers van de andere Europese landen zijn onthaald. Gelukkig heb ik niet veel tijd gehad om er over na te denken. Het zal aan de golfcultuur in ons land liggen."

Belga Foto Belga

Meer over Nicolas Colsaerts