Abonnementen De Lijn voor 65-plussers pas in 2013 vervangen

De Omnipas 65+ van De Lijn, waarmee 1,3 miljoen senioren gratis de bus en tram kunnen nemen, blijft ook na 31 december geldig. Dat meldt de vervoersmaatschappij woensdag in een persbericht.

fvranckx

De 65-plussers krijgen als eerste groep een MOBIB-kaart, maar door een vertraging bij de leverancier krijgen de senioren die nieuwe kaart pas in 2013.

De MOBIB-kaart is een chipkaart die de reizigers kunnen gebruiken op de netten van de vervoersmaatschappijen NMBS, MIVB, TEC en De Lijn. Reizigers hebben met de chipkaart dus niet langer vervoersbewijzen van de verschillende maatschappijen nodig.

De senioren moeten zelf geen initiatief nemen om hun Omnipas te vervangen. "De Lijn zal elke 65-plusser aanschrijven op basis van de gegevens uit het rijksregister", luidt het in het persbericht.

Volgens Tom Van de Vreken, woordvoerder van De Lijn, is het nog niet bekend wanneer de kaarten juist vervangen zullen worden. "We zijn de timing nog aan het bespreken met de leverancier", zegt hij. Het staat ook nog niet vast wanneer de andere reizigers van De Lijn overschakelen op de MOBIB-kaart.

Belga Foto PhotoNews

Meer over De Lijn