Ford Genk

Ford tevreden met akkoord met bonden

In een reactie op het nachtelijke ontwerp van akkoord, zegt Ford verheugd te zijn met de eerste vooruitgang die samen met de vakbonden werd geboekt. "We zijn blij om terug te keren naar een normaal werkpatroon in de fabriek in Genk, inclusief het opnieuw leveren van gebouwde wagens en onderdelen", aldus Ford in een mededeling.

fvranckx

Lees ook: Vakbonden Ford Genk willen werken in ruil voor premie

"Wij geloven dat het zowel voor Ford als voor de werknemers van Ford Genk belangrijk is om zo snel mogelijk het normale werk te hernemen, en wagens en onderdelen uit te leveren ter ondersteuning van de bestellingen van klanten en ter ondersteuning van de productieplanning," zegt de directie, die werd aangevoerd door Jeff Wood (foto), VP Manufacturing bij Ford Europa.

"Indien het akkoord na stemming door het personeel bevestigd wordt, is het een stevige stap in de juiste richting en geeft dit alle betrokkenen hopelijk de moed om verdere vooruitgang te boeken. Wij zijn eveneens met de vakbonden overeengekomen om onderhandelingen te starten in de tweede week van januari."

Ford bedankt tot slot de onafhankelijke bemiddelaar voor de onpartijdige steun om de partijen te helpen tot een akkoord te komen.

Belga Archieffoto AFP