Vrouw ontvoert pasgeboren kind uit Frans ziekenhuis

Een onbekende vrouw heeft in het Franse Nancy een pasgeboren baby ontvoerd uit de materniteit van het regionaal universitair ziekenhuis. De vrouw was gekleed als een werknemer van het ziekenhuis, zo bleek uit beelden van een bewakingscamera. Na de ontvoering dinsdagavond werd in Nancy alarm geslagen.

jatimmermans

Het openbaar ministerie zei woensdag dat de vrouw door haar klederdracht niet opviel. Het ontvoerde kind is een jongen (Lucas) die zondag ter wereld kwam.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek lag het kind dinsdagavond naast zijn slapende moeder. In de kamer verbleef nog een tweede moeder. Aan die vrouw stelde de zogenaamde zorgkundige voor om haar kind over te nemen, wat zij weigerde. Daarop nam ze het kind van de slapende moeder, aldus een bron dichtbij het dossier.

Het openbaar ministerie gaf nog geen verklaringen over de mogelijke achtergrond van de ontvoering.

De procureur van Nancy, Thomas Pison, zei dat in de Franse stad een "ontvoeringsalarm" werd afgekondigd. De speurders verspreidden ook een daderbeschrijving. De vermoedelijke ontvoerster is van het Europese type, mager, en zou tussen 16 en 20 jaar oud zijn.

Belga

Foto AFP