Trainer FC Barcelona vecht opnieuw tegen kanker

Bij Tito Vilanova, coach van het Spaanse FC Barcelona, is opnieuw kanker vastgesteld. Dat meldde de Spaanse pers woensdag en het nieuws werd ook bevestigd door zijn zoon Adria.

jatimmermans

Iets meer dan een jaar geleden onderging Vilanova een operatie om een tumor in een van zijn speekselklieren te laten verwijderen. De toenmalige rechterhand van Pep Guardiola herstelde redelijk vlot en maakte enkele maanden later zijn rentree bij de technische staf van de Catalaanse club. Nu is er dus een nieuwe tumor bij hem ontdekt. Dat gebeurde dinsdag zijn in het ziekenhuis van Vall d'Hebron in Catalonië. Het zou gaan om een kleine tumor, die mogelijk donderdag al verwijderd wordt.

De training van 18.00 ging door achter gesloten deuren. Normaal was de pers een kwartier toegelaten. Later op de dag komt de club met een officiële verklaring naar buiten.

Vilanova nam afgelopen zomer het roer over van Guardiola. Onder zijn leiding staat Barça autoritair aan de leiding in de Primera División en plaatste het zich vlot voor de achtste finales van de Champions League.

Real Madrid

De steunbetuigingen aan het adres van 'Tito' en zijn familie stromen intussen binnen. Aartsrivaal Real Madrid laat op haar website weten dat de club de trainer een snelle revalidatie toewenst. Ook Real-spelers, andere voetbalclubs, Chelsea-coach Rafael Benítez, Man U-doelman David De Gea en Gary Lineker hebben hun steun al betuigd.

Het nieuws komt er een dag nadat Eric Abidal, die in april een levertransplantatie onderging, van de dokters groen licht kreeg om opnieuw te spelen. In 2011 werd er bij de Fransman een tumor gevonden op zijn lever.

Foto AFP