Straffen tot 42 maanden voor overvallers gezin Walter Grootaers

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft woensdag de mannen die een aanval wilden plegen op het gezin van Walter Grootaers veroordeeld tot een celstraf van 42 maanden of een werkstraf tot 240 uur. De mannen werden gewapend opgemerkt in de buurt van Grootaers' huis, maar bleven ontkennen criminele plannen te hebben gehad.

drombouts

Op 2 juni werden drie verdachte mannen opgemerkt die ruim anderhalf uur rondhingen in de buurt van de woning (foto) van zanger Walter Grootaers in Lier. Een alerte buurman verwittigde de politie.

Ze troffen de drie mannen te voet in de berm aan, met naast hen een sporttas met daarin bivakmutsen, colsonbandjes en tape. In zijn broekzak had een van hen een alarmpistool.

De drie mannen waren een jongere broer van Ashraf Sekkaki en een tweeling met een enorm strafrechterlijk verleden, waarvan er een betrokken was bij de spectaculaire ontsnapping van Ashraf Sekkaki uit de gevangenis van Brugge.

Ze beweerden een videofilmpje te willen opnemen voor YouTube. Wat echter ontbrak, was een camera. De vierde man, de chauffeur van het voertuig, was reeds weggereden.

Hoewel de vier niet effectief tot criminele feiten overgingen, achtte de rechtbank het wel duidelijk dat ze iets van plan waren, omdat ze geen identiteitsbewijzen of gsm's op zak hadden.

De tweeling kreeg een straf van 42 maanden effectief. De andere twee, die nog over een gunstig strafregister beschikken, kregen een werkstraf van 180 en 240 uur opgelegd.

Foto Dirk Vertommen