500.000 euro beloning voor wie buit diamantroof vindt

Het parket zoekt niet alleen de daders van de tigerkidnapping op 11 oktober in Antwerpen. De speurders maken ook jacht op de buit van 10 miljoen euro. Voor wie de buit helpt vinden, is een beloning van 500.000 euro weggelegd.

jatimmermans

Drie onbekende mannen drongen die donderdag om 21.15u binnen in een pand op de Quinten Matsijslei. Een was ongemaskerd en in kostuum, de twee anderen waren gemaskerd.

In het pand woonde de Indiase diamantair Prashant B. (26) en zijn echtgenote. Zij werd gekneveld en met de dood bedreigd. Haar man kreeg te horen dat hij de brandkast van de firma in de Pelikaanstraat moest leegmaken en de buit droppen in vuilnisbakken. De daders namen geen risico's en volgden heel de operatie van op afstand. De diamantair moest tijdens de operatie contact houden met hen via gsm en camera.

Hij kon niet anders dan heel de brandkast plunderen en nauwgezet de richtlijnen volgen van de overvallers. Hij dropte twee zakken met daarin kilo's diamanten op de afgesproken plaatsen; in de Herentalsestraat en het Stadspark.

Het parket verspreidt een robottekening van een dader, een 45-jarige man, 1,80 m. Hij had een kostuum aan en een pet op.

Het parket verspreidt ook foto's van drie getuigen (foto dame in het zwart) en vraagt dat die contact opnemen met de politie omdat ze mogelijk interessante info kunnen geven.

Tips op 0800.30.300

AK