Amerikaanse wapenlobby verbreekt de stilte

Het heeft vier dagen geduurd maar uiteindelijk heeft de National Rifle Association (NRA), de machtige wapenlobby in de Verenigde Staten, toch gereageerd op het drama in Newtown.

drombouts

"The National Rifle Association bestaat uit vier miljoen moeders en vaders, zonen en dochters, en we zijn geschokt, bedroefd en gebroken door het nieuws van de gruwelijke en zinloze moorden in Newtown", klinkt het in een verklaring.

De NRA heeft zo lang gewacht om officieel te reageren omdat ze "iedereen tijd wilde geven om te rouwen en te bidden". De organisatie kreeg de voorbije dagen zware kritiek voor haar stilzwijgen na de moorddadige raid van Adam Lanza.

De NRA is naar eigen zeggen bereid om "betekenisvolle bijdragen te bieden om dergelijke slachtpartijen in de toekomst te vermijden", zonder daar verder op in te gaan. Vrijdag houdt de NRA een persconferentie, waar ze uitgebreider commentaar zal geven.

Bij de schietpartij afgelopen vrijdag kwamen 27 mensen om het leven, onder wie 20 kinderen. Lanza pleegde daarna zelfmoord.

Belga

Foto AFP