Ibrahimovic hoopt dat Iniesta Gouden Bal wint

Print
Ibrahimovic hoopt dat Iniesta Gouden Bal wint

Ibrahimovic hoopt dat Iniesta Gouden Bal wint

Zlatan Ibrahimovic, de Zweedse spits van Paris Saint-Germain, heeft voor de verkiezing van de Gouden Bal 2012 gestemd voor de Spanjaard Andres Iniesta. Dat verklaarde hij aan BeInsport. 'Ibra' is er wel van overtuigd dat drievoudig laureaat Lionel Messi de topfavoriet is.

"Ik heb voor Iniesta gekozen, omdat hij het EK gewonnen heeft en omdat hij het geweldig doet bij Barcelona. Ik hoop dat hij de prijs in ontvangst mag nemen", stelde de excentrieke Zweed.

"Individueel gezien is Messi wel de beste speler ter wereld en ook de grote favoriet om de felbegeerde onderscheiding in de wacht te slepen", vond de Zweedse international.

De winnaar wordt op 7 januari tijdens een ceremonie in het Zwitserse Zürich bekendgemaakt. Messi, de winnaar van de vorige drie edities, is ook dit jaar weer de absolute topfavoriet. Maar ook zijn ploegmaat Iniesta scheerde dit jaar hoge toppen bij FC Barcelona en de Spaanse nationale ploeg. Cristiano Ronaldo blonk dan weer uit bij Real Madrid. De Portugees werd er topschutter en schonk Real de 32ste landstitel.

Foto: Zlatan Ibrahimovic (links) naast Andy van der Meyde

Foto Photo News