33 kadavers en karkassen van schapen aangetroffen

Print
33 kadavers en karkassen van schapen aangetroffen

33 kadavers en karkassen van schapen aangetroffen

Diepenbeek - Bij een ernstig geval van dierenverwaarlozing in Diepenbeek heeft het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) 33 kadavers van schapen laten ophalen en vernietigen door Rendac.

De Belgische Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (BLID) kaartte de verwaarlozing dinsdag aan en werd bevestigd door Geert De Poorter, de woordvoerder van het FAVV. Een paar dieren leefden nog, maar zijn ook weggehaald en kregen de nodige diergeneeskundige zorgen.

Een buurtbewoner van een natuurgebied aan de Houbrichtsstraat in Diepenbeek had aan de alarmbel getrokken, waarna het FAVV een onderzoek instelde. "Een maand geleden kwam de klacht binnen. Er zal een administratieve boete opgelegd worden aan de betrokken eigenaar. Daar komen de kosten bij voor het verwijderen en vernietigen van de kadavers, plus de kosten voor de opvang en verzorging van de nog levende dieren", aldus De Poorter van het FAVV.

Als de administratieve boete niet betaald wordt, kan het dossier doorgestuurd worden naar het Hasseltse parket. Volgens BLID-voorzitter Dirk Blanchart behoren de terreinen, waar de verwaarloosde schapen zich bevonden, toe aan een baron in Diepenbeek. BLID hoopt dat het Hasseltse parket de verwaarlozing ernstig zal nemen.

Belga

Foto Dick Demey


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio