Gezinsdrama Diest: moeder blijft aangehouden

Print

Gezinsdrama Diest: moeder blijft aangehouden

Ils G., de 36-jarige vrouw uit Molenstede bij Diest die woensdag drie van haar vijf kinderen zou gedood hebben, blijft minstens nog een maand in de cel. Dat heeft de Leuvense raadkamer dinsdag beslist.

De vrouw was om medische redenen zelf niet aanwezig op de zitting van de raadkamer. Haar advocaat, meester Hans Rieder, wou geen enkele commentaar kwijt over het dossier.

Het gezinsdrama vond vorige week woensdag plaats. Ils G. zou eerst haar drie jongste kinderen van 2, 4 en 6 jaar oud omgebracht hebben en zou vervolgens een aanval van hysterie of epilepsie gekregen hebben. Haar twee oudste kinderen belden daarop de hulpdiensten die de vrouw naar het ziekenhuis brachten.

Omdat een buurvrouw dacht dat de kleinste drie op dat moment lagen te slapen, werd toen nog geen alarm geslagen. Dat gebeurde pas toen de oudste, 11-jarige zoon merkte dat ze niet meer ademden. De hulpdiensten snelden een tweede maal toe maar konden de kinderen niet meer reanimeren.

"Psychische toestand onrustwekkend"

Ils G. zou nog geen verklaring kunnen afleggen hebben over de feiten. Bij haar verhoor door de onderzoeksrechter herinnerde ze zich naar eigen zeggen niets van de feiten. Wel zou haar psychische toestand onrustwekkend zijn.

Over de juiste doodsoorzaak van de drie slachtoffertjes bestaat nog geen duidelijkheid. Er is een autopsie uitgevoerd maar de resultaten van het toxicologisch onderzoek zijn nog niet bekend.

Belga

Foto TP

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio