Celstraf van drie maanden voor verkeersagressie

Print
Celstraf van drie maanden voor verkeersagressie

Celstraf van drie maanden voor verkeersagressie

Beringen - De rechtbank van Hasselt heeft dinsdag een 44-jarige man uit Beringen veroordeeld tot 3 maanden celstraf en 550 euro boete veroordeeld wegens slagen aan een andere man in juni 2011. De echtgenote van de man, een 41-jarige vrouw, kreeg voor haar aandeel 2 maanden cel met uitstel en 275 euro boete.

Het slachtoffer had het koppel erop attent gemaakt dat er bijna een fietsster was aangereden, toen de man zijn wagen pal voor een krantenwinkel parkeerde. Er ontstond een discussie, waarbij het koppel zich niet onbetuigd liet.

De vrouw duwde de man in de buik en vroeg ondertussen welk recht de man had om hen te wijzen op hun parkeer- en rijgedrag. "Dit is toch niet uw land? Zijt gij van de politie? ", kreeg het slachtoffer te horen.

De 44-jarige Beringenaar zag alles gebeuren vanuit de winkel en schoot zijn vrouw te hulp en gaf het slachtoffer met de vlakke hand twee slagen in zijn gezicht.

Het slachtoffer was al intussen met de politie aan het bellen. De politie kon de discussie via de gsm horen. Op de zitting was het koppel nog altijd geagiteerd. Zij spraken van racistisch gedrag bij het slachtoffer en de man dreigde zelfs naar het Europees hof voor de rechten van de mens in Straatsburg te stappen.

Er waren echter twee onafhankelijke getuigen van de feiten. De Hasseltse rechtbank bestempelde het gedrag van het koppel als onaanvaardbaar. Het slachtoffer was drie dagen werkonbekwaam.

Naast de celstraf en boete moet het koppel ook 456 euro gerechtskosten betalen. Het slachtoffer kreeg 300 euro schadevergoeding.

Belga
Archieffoto AS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio