Vennootschap van vermoorde truckhandelaar gaat vrijuit

Print

Vennootschap van vermoorde truckhandelaar gaat vrijuit

Bree - De correctionele rechtbank in Tongeren heeft vonnis uitgesproken in de grote zaak rond het illegale transport van trekkers naar het buitenland. In totaal stonden 47 beklaagden - 35 personen en 12 bedrijven - terecht voor onder meer valsheid in geschrifte en fraude.

Door een ingewikkelde constructie werden tussen januari 2002 en juli 2004 miljoenen euro’s verduisterd. De 73-jarige spilfiguur met woonplaats in Tenerife en een truckcenter in Gits werd veroordeeld tot drie jaar cel en 11.000 euro boete, beiden met de helft uitstel.

Een 47-jarige betichte uit Roeselare kreeg dezelfde straf. De zwaarste straffen waren er voor een 53-jarige man zonder gekende woonplaats en een 45-jarige beklaagde uit Scherpenheuvel-Zichem. Zij kregen vijf jaar cel, 16.500 euro boete en tien jaar beroepsverbod.

Een van de personen die deel uitmaakte van de lange beklaagdenlijst was Patrick B. (40, foto), de vermoorde zakenman uit Bree. Voor hem werd een celstraf van drie jaar gevorderd maar hij kon niet worden vervolgd omdat hij inmiddels is overleden.

Negen personen en tien vennootschappen werden vrijgesproken. De andere betichten kregen straffen van acht maanden tot twee jaar cel, vaak met uitstel.

Een bedrijfsrevisor moet de schade van de Belgische Staat bepalen.

Lees ook:
Doodgeschoten man was beklaagde in groot fraudedossier
Proces over btw-fraude van tientallen miljoenen euro's begonnen

GeSm
Archieffoto's


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio