Dertien kilometers verharde boswegen

Print
Dertien kilometers verharde boswegen

Dertien kilometers verharde boswegen

Meeuwen-Gruitrode -

Dertien kilometer boswegen en bosdreven in Meeuwen-Gruitrode krijgen een nieuw wegdek. Concreet gaat het om het onderhoud van een beperkt aantal wegen in de bossen die gebruikt worden om het gekapte hout af te voeren. De nieuwe verharding moet schadedoor bosbouwmachines voorkomenaan de boswegen en de hinder voor de andere gebruikers, wandelaars en fietsers beperken.
De kosten bedragen 576 660 euro.

In samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) is er een raster van bosexploitatiewegen opgesteld . Bosbouwers moeten in de toekomst hun bosexploitaties via dit verplicht uitrij tracé organiseren.

Er wordt 13 kilometer boswegen heraangelegd, 3,66 km privé boswegen in gemeentebossen en 9,34 km openbare boswegen. De bestaande verharding van de boswegen wordt genivelleerd en met gemengd puin verstevigd. Dat geheel wordt twintig centimeter uitgefreesd en vermengd met cement. Op die manier kunnen ook ruiters, mountainbikers, fietsers en wandelaars in de toekomst genieten van veilige en toegankelijke bossen, zegt schepen Koen Geusens.

De provincie en de gemeente hebben 576.660 euro over voor de aanleg van verharde bosexploitatiewegen. De werken worden voor 75% betoelaagd door de provincie en duren 60 werkdagen.

Roger Dreese

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio