Viering zestig jaar jeugdarbeid in Lommel (oproep)

Print

Viering zestig jaar jeugdarbeid in Lommel (oproep)

Lommel -

Iedereen kent de Duitse militaire begraafplaats in Lommel. Met een oppervlakte van 16 hectare is het de laatste rustplaats van niet minder dan 39.000 Duitse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog.

Maar hoe is dit reusachtig kerkhof tot stand gekomen?

Wie gaf de eerste insteek tot het huidige kerkhof? Het waren onder meer de Belgische en Duitse jeugd die in de jaren vijftig meegeholpen heeft aan de eerste hervomingswerken: van onverzorgde woestenij tot de gestructureerde, nette begraafplaats die het vandaag de dag is.

Uit deze jeugdkampen is een zestigjarige traditie van jeugdwerk voor vrede gegroeid. Een traditie waar het Internationaal Jeugdontmoetingshuis in Lommel zijn kerngedachte van heeft gemaakt.

Deze traditie wordt op 13 juli 2013 bij het IJ gevierd.

Daarom zijn we op zoek naar mensen die aan deze jeugdkampen hebben deelgenomen, die er nog iets over weten en er graag iets over willen vertellen. Welke impact heeft het gehad op deelnemers en welke relaties zijn er uit gegroeid?

Bovendien zijn alle vormen van bewijs en/of herinneringen welkom (foto´s, postkaarten, brieven, etc.). Aarzel niet om contact met ons op te nemen per e-mail info@ijlommel.org of per brief naar dodenveldstraat 30, 3920 Lommel.

Ingestuurd door Karsten Conaert.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio