Clijsters neemt afscheid met zege tegen Venus Williams

Print
Clijsters neemt afscheid met zege tegen Venus Williams

Clijsters neemt afscheid met zege tegen Venus Williams

Kim Clijsters heeft in schoonheid afscheid genomen van de tenniswereld en van haar fans. In het Antwerpse Sportpaleis won ze haar eigen 'Thank You Games' van Venus Williams met 6-3, 6-3.

Na de anticlimax op de US Open, waar ze haar officieel afscheid nam van het profcircuit met een onverwachte nederlaag tegen de jonge Laura Robson volgde woensdag wel afscheid in schoonheid, ook al ging het om een invitatiewedstrijd.

Clijsters versloeg haar tegenstandster Venus Williams met twee keer 6-3. Hoewel het om een galamatch ging was het bijwijlen een wedstrijd van hoogstaand niveau en beide spelers gingen er vol voor. Toch genoten beide voormalige kampioenen met volle teugen van de geweldige sfeer in een volgelopen Sportpaleis, waar de Mexican Wave meermaals door de tribunes ging. Het hele gebeuren werd muzikaal opgevrolijkt door DJ Regi.

Later op de avond verloor Clijsters met de Française Amélie Mauresmo wel nog een dubbelspel tegen Venus Williams en Kirsten Flipkens maar dat kon de pret niet bederven.

Foto: PN