Oost-Europese bende stelde ook minderjarigen tewerk op Chaussée d'Amour

Print
Oost-Europese bende stelde ook minderjarigen tewerk op Chaussée d'Amour

Oost-Europese bende stelde ook minderjarigen tewerk op Chaussée d'Amour

Sint-Truiden - Na de invallen in twee Sint-Truidense prostitutiebars en in twee woningen in Tienen, zijn zes mensen aangehouden. Dat meldt het Leuvense parket. De zes, vijf mannen en één vrouw, worden verdacht van mensenhandel met het oog op exploitatie van prostitutie en bendevorming. De bende zou een tiental meisjes, ook minderjarigen, vanuit Roemenië naar België gehaald hebben om hen hier in de prostitutie te dwingen.

Lees ook: Grootscheepse politie-inval in club op Chaussée d'Amour

De federale gerechtelijke politie (FGP) van Leuven en het parket hadden aanwijzingen dat een Roemeense organisatie zich in Tienen had gevestigd en vrouwen uit Roemenië onder valse voorwendsels naar België lokten. Hier werden de slachtoffers, waarbij ook minderjarige meisjes, in verscheidene bars in Brustem (Sint-Truiden) aan het werk gezet.

Het ging onder meer om de bar The Lobby langs de Luikersteenweg ("Chaussée d'Amour"), die op 26 juni in het nieuws kwam toen 8 mannen de zaak binnenvielen met matrakken, traangas en vuurwapens. De aanvallers waren de uitbater van een andere prostitutiebar op de Luikersteenweg en enkele kompanen.

Dinsdagochtend viel de Leuvense FGP dan binnen in The Lobby en een andere bar en in twee woningen in Tienen. Daarbij werden zes personen gearresteerd, vijf mannen van Oost-Europese origine en één vrouw, allen tussen 25 en 36 jaar oud. Die zijn allemaal aangehouden door de onderzoeksrechter en verschijnen aanstaande vrijdag voor de raadkamer.

Belga
Foto JCr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio