Port of Antwerp Giants ondanks winst uitgeschakeld in Europa

Print
Port of Antwerp Giants ondanks winst uitgeschakeld in Europa

Port of Antwerp Giants ondanks winst uitgeschakeld in Europa

De Port of Antwerp Giants stonden dinsdagavond voor een loodzware opdracht. Door de overwinning van Bonn in Tblisi moesten moors en co winnnen van Hapoel Holon uit Israël met 26 punten verschil.

Langs 10-7 stond het na het eerste kwart 23-20. Hopkins, Mwema en Biggs probeerden met driepunters een kloof te maken maar de bezoekers waren zeker niet van plan om hun Europees ticket zomaar af te geven. Geen duimbreed gaven ze toe.

In kwart twee bleef het gelijk opgaan met beide ploegen om beurt aan de leiding. Mwema schoot zijn tweede bom binnen en La Marcus Reed dunkte al zijn frustraties van de laatste weken weg naar 36-32. En Mwema bleef scoren. Zo liep de thuisploeg uit naar 45-33. Dan kreeg Mwema een belachelijke vrijwillige fout die liefst vijf punten koste. De havenjongens uit hun ritme en zo was de mooie bonus bij de rust helemaal verdwenen bij een 45-40 stand.

Reed driepunterde terug het vuur in de Lotto-Arena maar Hapoel was zelfs bij een kleine nederlaag geplaatst en controleerde de wedstrijd. Bij 48-52 liepen ze terug enkele punten uit. Jason Love dunkte terug naar 55-52. Na alweer een vrijwillige fout, deze keer van Love, stond het al snel terug gelijk. (55-55) met nog één kwart te gaan was het 57-58. Twee bommen van Hopkins en een technische fout van de bezoekende coach, iets later gevolgd door een uitsluiting, bracht de Giants weer 69-63 voor. Hopkins driepunterde (3 stuks) de 79-65 op het bord maar de tijd speelde in het nadeel om alsnog voor een stunt te zorgen. Enkele punten kwamen Moors en co te kort. Eindstand: 93-74

Giants: MOORS 6, HOPKINS 42, THONDIQUE 6, MWEMA 15, LOVE 10, Black 2, Biggs 5, De Zeeuw O, Reed 6

Ludo Hendrickx

Foto Gmax