Leven van John McAfee wordt verfilmd

Print
Leven van John McAfee wordt verfilmd

Leven van John McAfee wordt verfilmd

Het avontuurlijke leven van de antiviruspionier John McAfee wordt verfilmd. Een Canadees productiebedrijf heeft de rechten op een officiële John McAfee-film gekocht. Dat meldt het vakblad Hollywood Reporter.

Impact Future Media uit Montreal heeft de intellectuele eigendomsrechten gekocht op het levensverhaal van de 67-jarige man, die al twee weken in een Guatemalteekse gevangenis (foto) wacht op zijn uitlevering aan Belize.

Verwacht wordt dat McAfee wordt uitgeleverd aan Belize, waar de politie de Amerikaan wil ondervragen in het kader van het onderzoek naar de moord op zijn buurman Gregory Faull. Hij is niet in beschuldiging gesteld. McAfee houdt zijn onschuld staande en ontvluchtte Belize omdat de politie hem lastig viel.

McAfee lag al een tijdje overhoop met Faull. Nadat de man werd doodgeschoten, dook McAfee onder en ging naar eigen zeggen zelf op zoek naar de moordenaars, die het ook op hem gemunt zouden hebben. In een gesprek met televisiezender NBC bood hij een beloning van 25.000 dollar voor degene die de dader bij de kraag kon vatten.

Foto AFP