Gent houdt Anderlecht op 1-1 in Beker

Print
Gent houdt Anderlecht op 1-1 in Beker

Gent houdt Anderlecht op 1-1 in Beker

In de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Beker van België hebben AA Gent en Anderlecht in een zwakke wedstrijd gelijkgespeeld. Het werd 1-1 na teleurstellend voetbal langs beide kanten.

Net voor de aftrap bood Mboyo nogmaals zijn excuses aan voor zijn gedrag van afgelopen weekend. De aanvaller herhaalde, in het Nederlands, dat hij spijt heeft van zijn reactie en dat hij hoopt dat de supporters hem kunnen vergeven. Hij gaf zijn kapiteinsband af, maar startte dinsdag wel in de basis.

Gent begon sterk aan de match. Een mooie vrije trap van Remacle werd fraai uit de winkelhaak gehouden door Anderlecht-goalie Proto. Aan de overkant was het wel raak. Jovanovic tikte een voorzet vanop rechts van Bruno simpel in het doel van Padt. Paars-wit kon echter niet lang genieten van haar voorsprong. Na een snelle counter pegelde Soumahoro op de deklat, Mboyo liep de gelijkmaker in doel. De thuisploeg claimde nog een penalty nadat Gillet de bal tegen zijn eigen arm trapte, maar de spelers gingen met een 1-1 de kleedkamers in.

Anderlecht domineerde in de tweede helft, terwijl de Gentenaars terugzakten. Een goal van Bruno werd afgekeurd na een fout op Padt. Vijf minuten later pakte de Gent-keeper uit met een knappe redding op een vrije trap van Biglia.

Verder dan enkele gele kaarten en Mboyo die applaus kreeg bij zijn wissel, leverde de tweede helft niet veel op. Het publiek bleef op zijn honger zitten. Eindstand: 1-1.

Woensdagavond staan nog twee duels op het programma: STVV-Kortrijk en Cercle Brugge-Oostende. Donderdag trekt Racing Genk naar Zulte Waregem.

Foto Photo News