Blankenbergenaar (72) diende vrouw en zoon bijna twintig messteken toe

Print

Blankenbergenaar (72) diende vrouw en zoon bijna twintig messteken toe

Willem Broos (72) heeft zaterdagnacht in Blankenberge zijn vrouw en zoon met bijna twintig messteken om het leven gebracht. De slachtoffers zijn doodgebloed doordat bij een aantal steken een slagader geraakt werd. Dat bleek uit de lijkschouwing die het parket van Brugge liet uitvoeren.

Peter Broos (46) moet zich volgens het parket nog hevig verweerd hebben toen zijn vader hem met twee messen te lijf ging. Hij vertoonde meerdere afweerwonden aan zijn handen. Toch kon hij niet voorkomen dat Willem Broos hem in totaal 18 messteken toediende.

Op al dat kabaal moet Marie-Christine Housen (75), echtgenote van de dader en moeder van Peter, dan zijn afgekomen, luidt het. Daarop werd zij met 17 messteken om het leven gebracht. Beide slachtoffers werden in de hals, het gezicht en de romp geraakt. Niet alle messteken waren fataal. Bij enkele steken werd een slagader geraakt, waardoor de slachtoffers zijn doodgebloed.

Willem Broos moet vrijdag de eerste keer voor de raadkamer in Brugge verschijnen. Dan wordt zijn aanhouding normaal gezien met een maand verlengd.

Belga

Foto Norbert Minne