Katusha misnoegd over beslissing UCI

Print
Katusha misnoegd over beslissing UCI

Katusha misnoegd over beslissing UCI

De Russische wielerploeg Katusha denkt eraan om klacht in te dienen tegen de Internationale Wielerunie UCI. Dat meldt het dinsdag in een persbericht. Aanleiding is de beslissing van de UCI om de formatie geen World Tour-licentie toe te kennen.

De UCI gaf maandag geen reden voor het afvallen van Katusha, en liet enkel weten dat de ploeg de komende dagen een gemotiveerde beslissing krijgt. Zeker is dat de Russen voldeden aan het sportieve criterium, dus moet het op de ethische, administratieve of de financiële criteria gefaald hebben.

Lees ook: Lotto-Belisol krijgt World Tour-licentie

Katusha is niet te spreken over het gebrek aan communicatie van de UCI. "De UCI brengt onherstelbare psychologische schade toe aan de rijders, en dat al voor het nieuwe seizoen van start gaat", klinkt het. Het management gaat het incident grondig onderzoeken en zal zich met alle mogelijk middelen verdedigen. Het zegt naar de rechtbank te stappen als dat nodig is.

Eerder op de dag reageerde Joaquín Rodríguez al verrast op de uitspraak. De Spanjaard, die 2012 afsloot als nummer 1 op de wereldranglijst, hoopt dat er snel een oplossing komt.

Foto Photo News