Zware rekening voor gewelddadige vechtersbazen

Print
Hasselt - De Hasseltse strafrechter veroordeelde dinsdag vier vechtersbazen uit Hasselt (van 22 tot 25) die op 26 juli 2009 naar aanleiding van een zomerfuif in Kermt een andere jongeman zwaar hadden toegetakeld, tot een werkstraf van tachtig uren en een boete van 275 euro. Een vijfde geweldenaar (21), ook uit de stad, liep vijf maanden cel en dezelfde geldboete als zijn vrienden op. Het slachtoffer was eeen tijdlang werkonbekwaam. De knokploeg moet 9.447 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer en in totaal ook 2.262 euro proceskosten neertellen.
Het slachtoffer kreeg eerst een duw in de rug. Hij keerde zich om en vroeg "Wat scheelt er ?". De vechtersbazen sloegen onmiddellijk toe. Eerst kreeg de jongeman een vuistslag op zijn linkeroog. Hij werd dan op de grond gegooid en kreeg zowel slagen als stampen te incasseren. Daarbij liep hij een breuk van de aangezichtsschedel en verscheidene kneuzingen ter hoogte van de schouders en de borstkas op.
De advocaten van het vijftal vroegen de rechter opschorting te verlenen, maar die vond de feiten te ernstig voor het toekennen van deze gunstmaatregel.
JaNi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio