N-VA stelt Antwerpse schepenen voor

Print

N-VA stelt Antwerpse schepenen voor

Liesbeth Homans, Koen Kennis, Ludo Van Campenhout, Rob Van de Velde en Nabila Ait Daoud worden de schepenen voor N-VA in het nieuwe Antwerpse stadsbestuur, naast burgemeester Bart De Wever. Dat is nu ook officieel bevestigd op een persconferentie van de partij in de collegezaal van het Antwerpse stadhuis.

Nabila Ait Daoud is de grote verrassing. "Ik ben nieuw in het vak, maar ik ga heel hard werken en ik hoop dat jullie mij de kans geven", zei ze op de persconferentie. Ait Daoud is een vrouw van Marokkaanse origine die al zeven jaar een broodjeszaak uitbaat op het Antwerpse Zuid. Ze is volgens de partij dan ook iemand die symboliseert wat het betekent om kansen te krijgen én te grijpen.

Rob Van de Velde zal binnen drie jaar vervangen worden door een Open Vld'er.

De andere N-VA-schepenen zijn zoals verwacht Liesbeth Homans, Koen Kennis, de kabinetschef van Vlaams minister Geert Bourgeois, en huidig schepen Ludo Van Campenhout. André Gantman krijgt het fractieleiderschap.

Bevoegdheden:

Liesbeth Homans: OCMW-voorzitter, Sociale Zaken, Wonen, Diversiteit & Inburgering, Samenlevingsopbouw en Loketten
Ludo Van Campenhout: Sport, Diamant, Openbare Werken, Markten & Foren en Personeel
Koen Kennis: Financiën, Mobiliteit, Toerisme, Binnengemeentelijke Decentralisatie en Middenstand
Rob Van de Velde: Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Ordening
Nabila Ait Daoud: Jeugd en Leefmilieu

De bevoegdheid Middenstand schuift na drie jaar door naar de tweede Open Vld-schepen, die het op dat moment overneemt van Rob Van de Velde.

CD&V

De leden van het CD&V-bestuur komen dinsdagavond samen om het nieuwe bestuursakkoord goed te keuren. Ook de kandidatuur van Marc Van Peel en Philip Heylen als CD&V-schepenen wordt dan voorgelegd aan de leden. Marc Van Peel zou dan schepen voor Haven, Industrie en Werk worden, Philip Heylen krijgt de posten Cultuur, Economie, Stads- en buurtonderhoud, Patrimonium en Erediensten.

Nieuwe schepencollege van Antwerpen, vlnr.: Liesbeth Homans (N-VA), Koen Kennis (N-VA), Rob Van de Velde (N-VA), Ludo Van Campenhout (N-VA), Nabila Ait Daoud (N-VA), Philip Heylen (CD&V), Marc Van Peel (CD&V), Claude Marinower (Open Vld)

Foto's Bert Hulselmans