"Slachtoffers inbraken denken dat ze de Lotto gewonnen hebben"

Print
"Slachtoffers inbraken denken dat ze de Lotto gewonnen hebben"

Slachtoffers inbraken denken dat ze de Lotto gewonnen hebben

Hasselt - De advocaat van een jonge inbreker die dinsdag voor de Hasseltse rechtbank moest verschijnen, nam het niet dat de benadeelde kwam aandraven met een nota van 'onvoorziene' kosten van 4.121 euro. "Sommige slachtoffers van inbraken denken dat ze de Lotto gewonnen hebben", aldus de pleiter die de rechter vroeg de gevraagde bedragen te herleiden tot 'realistische cijfers'.

Bij de inbraak in het restaurant van het slachtoffer, een historisch pand in de omgeving van Hasselt, was behoorlijk wat schade aangericht. De twee indringers hadden de zware toegangsdeur uit haar hengsels gerukt. De herstelling zou 3.300 euro hebben gekost. De advocaat probeerde af te pingelen tot 2.500 euro.

Bloedvlek

De raadsman van de restauranthouder legde dan het lijstje van de bijkomende kosten voor. De eigenaar van de zaak rekende 867 euro aan voor de schade aan een gecombineerd fax-printer-kopieertoestel. "De politie noteerde dat er enkel een bloedvlek op het apparaat zat. Daarvoor geven we niet meer dan 25 euro", merkte de advocaat van de verdediging op.

Werkuren

Die kon evenmin akkoord gaan met de tien werkuren die de restauranthouder in rekening bracht voor het poetsen van de overhoopgegooide lokalen. Daarvoor werd 1.512 euro gevraagd, een bedrag dat de pleiter tot 360 euro wilde herleid zien.

En dan was er nog de schade aan de 'kleine' voorraad en de winstderving, samen begroot op 1.742 euro. "Er is geen schade op dat vlak, dus deze post moet van de lijst worden geschrapt", pleitte de advocaat van de verdediging.

Hoe de rechter de schade inschat zal blijken als het vonnis valt op 8 januari.

JaNi
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio