Politie pakt wiettelers met 79.000 euro in wagen

Print
Politie pakt wiettelers met 79.000 euro in wagen

Politie pakt wiettelers met 79.000 euro in wagen

Maasmechelen - De Tongerse onderzoeksrechter heeft twee mannen aangehouden, die verdacht worden van het telen van wiet.

De politie van de zone Lanaken-Maasmechelen onderschepte hen maandag in een voertuig waarin naast zes kilogram wiet verschillenden plastic zakken met geld voor een bedrag van 79.000 euro lagen. Dat hebben het parket van Tongeren en de Maasmechelse politie dinsdag laten weten. De speurders troffen op twee adressen wietplantages aan. Daar wordt ook gezocht naar een sinds mei vorig jaar vermiste Albanese asielzoeker.

Na de doorgedreven controle van het voertuig met Nederlands kenteken werden huiszoekingen verricht. Op een adres vond de politie 900 cannabisplanten en 11,2 kilo wiet. Op het tweede adres stootten de speurders op 1.100 wietplanten en 300 stekplantjes.

Opvallend is dat op beide plaatsen ook intensief wordt gezocht naar sporen van Ilmi Cani. Die verbleef bij een Maasmechels gastgezin in Opgrimbie en is sinds 6 mei vorig jaar vermist. Vorige week werd een dreggingsactie in het kanaal Zuid-Willemsvaart nog zonder resultaat afgerond. Het gerecht vermoedt dat de zoekacties nog enkele dagen zullen duren.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio