Vlaanderen investeert 87,4 miljoen in onderhoud snelwegen

Print
Vlaanderen investeert 87,4 miljoen in onderhoud snelwegen

Vlaanderen investeert 87,4 miljoen in onderhoud snelwegen

De Vlaamse regering investeert volgend jaar 87,4 miljoen euro in structureel onderhoud van de autosnelwegen. Met dat geld wordt ongeveer 170 kilometer snelweg aangepakt, verspreid over 19 werven. Het zwaartepunt ligt in West-Vlaanderen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) dinsdag bekendgemaakt.

In West-Vlaanderen, waar de grootste onderhoudsachterstand is, zijn vijf werven gepland, goed voor bijna 55 kilometer structureel onderhoud. In Antwerpen en Vlaams-Brabant komen telkens vier werven, in Limburg en Oost-Vlaanderen drie.

Voor Limburg staan de volgende werven gepland:
  • Plaatsen van geluidsschermen op de verkeerswisselaar in Lummen (van maart 2013 tot maart 2014)
  • Herstellingswerken van de Brug van de N2 over de E314 in Halen (van half maart tot half mei 2013)
  • Heraanleg asfalt op de E314 in de richting van Leuven en - in beperkte mate - richting Lummen (van half april tot half augustus 2013)
  • Heraanleg asfalt op de E313 ter hoogte van afrit Ham (tussen augustus en oktober 2013)

Zomer 2013

Tijdens de zomermaanden, wanneer er minder woon-werkverkeer is, wordt er op tien werven op de Vlaamse autosnelwegen gewerkt.

Behalve in structureel onderhoud, wordt nog eens 12,2 miljoen euro geïnvesteerd om ruim 12 kilometer geluidsschermen te plaatsen.

"Het is het vierde jaar op rij dat we zo grootschalig werkzaamheden uitvoeren op de snelwegen", aldus minister Crevits. "Ik hoop dat we zullen zien dat onze inspanningen hun vruchten afwerpen" wanneer in januari het nieuwe snelwegenrapport wordt voorgesteld.

De minister heeft de ambitie om tegen 2015 de onderhoudsachterstand op de Vlaamse autosnelwegen weg te werken.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio