Twee verrassende N-VA-schepenen in Antwerpen

Print
Twee verrassende N-VA-schepenen in Antwerpen

Twee verrassende N-VA-schepenen in Antwerpen

Bart De Wever maakt deze middag de namen van de toekomstige N-VA schepenen in zijn college bekend op een perconferentie. Volgens het VRT-nieuws komen daar twee verrassende N-VA-namen in, met name Rob Van de Velde (foto rechts) en Nabila Ait Daoud (foto links).

Maandag op de persconferentie waar het Antwerps bestuursakkoord werd voorgesteld bleven de namen van de bestuurders nog uit. Vanmiddag omstreeks 15 uur komt daar verandering in.

De namen van de toekomstige schepenen circuleren nu al in het geruchtencircuit. In tegenstelling tot eerdere berichten in deze krant zouden André Gantman en Danielle Meersman uit het polderdistrict Berendrecht-Zandvliet-Lillo het niet tot schepen schoppen. De Wever tovert mogelijk Rob Van de Velde (ex-LDD) en Nabila Ait Daoud als verrassingen uit zijn hoge hoed. Van de Velde zou de bevoegdheid ruimtelijke ordening en stadsontwikkeling krijgen. Ait Daoud wordt schepen van jeugd.

De andere N-VA-schepenen worden vermoedelijk Liesbeth Homans (Sociale Zaken en OCMW-voorzitster), Koen Kennis (Financiën) en Ludo Van Campenhout (Openbare werken, sport en diamant). André Gantman krijgt het fractieleiderschap als troostprijs.

CD&V en Open Vld

CD&V en Open Vld zullen pas later en eveneens elk afzonderlijk hun eventuele schepenen officieel voorstellen. Een gezamenlijk pers- en fotomoment van het hele schepencollege zal allicht pas ten vroegste dit weekend plaatsvinden. CD&V en Open Vld wachten nog hun respectievelijke partijcongressen af.

De CD&V-ers Philip Heylen en Marc Van Peel blijven waarschijnlijk op post en behouden hun bevoegdheden, respectievelijk patrimonium en cultuur en haven. Van Peel krijgt er bovendien economie bij. Caroline Bastiaens wordt fractieleider.

Claude Marinower wordt vermoedelijk de enige schepen van Open Vld. Hij krijgt de bevoegdheid onderwijs onder zich. Annemie Turtelboom wordt fractieleidster voor de partij.